İhale Satılma Şube Müdürlüğü

İhale/Satınalma Şube Müdürlüğü
Görevleri
İhale/Satınalma ve Şubesinde Rektörlüğümüz merkez teşkilatı birimlerinin ihtiyacı olan her türlü mal ve hizmetin temininin yanında bütçe kanunu ile ödeneği toplu olarak verilen (06) yatırım karakterli, Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulların makine-teçhizat taleplerinin ihalesini yapmaktır.
a) Rektörlüğümüz merkez teşkilatı birimlerinin talepleri halinde ihtiyaçları olan malzemelerin piyasa araştırmasını yapmak ve yaklaşık maliyetlerini tespit etmek.
b) Yaklaşık maliyet 4734 sayılı kanunun 22/d maddesi doğrudan temin limiti içinde ise; (2019 yılı için bu limit KDV hariç 30.101,00-TL) Bu maddeye göre yapılacak alımlarda, ihale komisyonu kurma ve 10 uncu maddede sayılan yeterlik kurallarını arama zorunluluğu bulunmaksızın, ihale yetkilisince görevlendirilecek kişi veya kişiler tarafından piyasada fiyat araştırması yapılarak ihtiyaçları temin etmek.
c) Yaklaşık maliyet 4734 sayılı kanunun 22/d maddesi ile belirlenen limitin üstünde ise aynı kanunun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulü ile alımı gerçekleştirmek için ihale sürecini başlatmak.
d) Belirlenen yaklaşık maliyet üzerinden harcama yetkilisinden onay almak.
e) 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunun 6’ncı maddesine göre ihale komisyonunu oluşturmak.
f) İhaleye ilişkin olarak ihale dokümanını oluşturan, idari şartname, teknik şartname ve sözleşme tasarısını hazırlamak. (Teknik şartname alım konusu işin uzmanları tarafından hazırlanmaktadır.)
g) İhaleye ilişkin ilanları (kik.gov.tr sitesinde) elektronik ortamda hazırlamak ve yayımlanmasını sağlamak.
h) İlan neticesinde, isteklilerin onaylı ihale dokümanlarını görmelerini ve ücreti karşılığında almalarını sağlamak.
ı) İsteklilerin ihale saatine kadar verdikleri tekliflerini almak ve ihale saatinde tutanakla ihale komisyonuna teslim etmek.
i) İşin ihale aşamasında komisyonunun yaptığı çalışmalarla ilgili her türlü tutanak ve raporları hazırlamak; komisyon kararını düzenleyerek üyelere imzalatmak.
j) Komisyon kararını harcama yetkilisinin imzasına sunmadan önce(kik.gov.tr)elektronik ortamda, ekonomik açıdan en avantajlı teklif görülerek işin ihale edildiği firmanın yasaklı olup olmadığını sorguladıktan sonra harcama yetkilisinin onayına sunmak.
k) Kamu İhale Kanununun 41’ inci maddesi çerçevesinde; kararın ihale yetkilisi tarafından onaylandığı günü izleyen en geç üç gün içinde (elden tebliğ etmek, iadeli taah. postaya vermek veya Ekap portalından göndermek) ihaleye teklif veren tüm isteklilere kesinleşen ihale kararını bildirmek.
l) İç Kontrol ve Ön Malî Kontrole İlişkin Usul ve Esasları düzenleyen yönetmeliğin 17’ nci meddesi ile belirlenen limit kapsamında ise Mali Hizmetler Biriminden “taahhüt evrakı ve sözleşme tasarılarının” ön mali kontrolünü yaptırmak.
m) Kamu İhale Kanununun 42’nci maddesine göre ihale uhdesinde kalan firmayı sözleşmeye davet ederek sözleşmenin imzalanmasını temin etmek.
n) Sözleşme ile belirlenen süre içerisinde malın teslim, tesellüm ve muayene işlemlerini takip etmek ve taahhüt dosyasını hazırlamak.